Επιλογή Σελίδας

Όλοι μας  θέλουμε να είμαστε υγιείς και ευτυχισμένοι!

 

ΣΑΧΑΣΡΑΡΑ – 7 ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

7c

 

Η σημασία της ονομασίας: “Χίλια πέταλα” ή “Κατοικία χωρίς στηρίγματα”
Σύμβολο: Εσωτερικός γκουρού
Σχέδιο ύπαρξης: Σχέδιο αλήθειας και πραγματικότητας

 

7 τσάκρα – Σαχασράρα – Βρίσκεται στην κορυφή του κεφαλιού. Έχει μοβ και άσπρο (ματζέντα) χρώμα. Αποτελεί ένα πνευματικό κέντρο όπου γίνεται η λήψη των κοσμικών ενεργειών. Σαχασράρα είναι η κατοικία της ουσίας της ζωής, στην οποία αντανακλά το κοσμικό «ΕΓΩ», και σ’ αυτό – όλα τα θεία. Όταν υπάρχει το κοσμικό «ΕΓΩ» ο καθένας είναι ικανός να νιώσει και να καταλάβει τις θεότητες  μέσα του. Στο Σαχασράρα όλα τα αισθήματα,  συναισθήματα και επιθυμίες, που είναι το αποτέλεσμα της νοητικής δραστηριότητας, διαλύονται στην βασική αιτία τους και έρχεται η Ενότητα. Απαλλαγμένος πλέον ο άνθρωπος από την διπλή συνείδηση,  είναι ευχαριστημένος με την ύπαρξη του, χωρίς να επηρεάζεται από την ευχαρίστηση και τον πόνο, την τιμητική διάκριση και την ταπείνωση.

ΕΒΔΟΜΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

Το έβδομο επίπεδο της συνείδησης αντιστοιχεί στο τσάκρα – Σαχασράρα – και στο ανώτερο πνευματικό σώμα (Βραχμανικό). Διακρίνεται  από  αρμονία, γνώση και ενότητα με το Απόλυτο. Η ανάπτυξη και η καθαρότητα αυτού του επίπεδου προσδιορίζουν την ικανότητα για αρμονία, γαλήνη, μοναδικότητα, την μάθηση και τον στοχασμό. Αναπτύσσοντας το τσάκρα – Σαχασράρα αναπτύσσονται μαζί και τα πνευματικά σώματα και όλα τα τσάρκα, ξεκινώντας από το πρώτο έως το έβδομο, διότι τα ενεργειακά σώματα είναι το σύνολο/επέκταση όλων των αναπτυγμένων πτυχών των τσάκρα.

 

ΑΤΖΝΑ – 6 ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

6c

 

Σημασία της ονομασίας: “Επιτακτικότητα, εξουσία, δύναμη”
Βασικός ήχος: Άουμ
Κυρίαρχος πλανήτης: Κρόνος

 

Το 6ο τσάκρα/Άτζνα – βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια, το λεγόμενο «τρίτο μάτι». Έχει χρώμα μπλε βαθύ. Με την ανάπτυξη των προηγούμενων τσάκρα (1ο-5ο), υπάρχει δυνατότητα να επιτευχθεί η ισορροπία και η αρμονία μεταξύ τους. Παράλληλα με αυτό ενεργοποιείται το Άτζνα τσάκρα. Ο άνθρωπος αποκτά υπερφυσικές δυνάμεις: όπως διόραση, διαίσθηση, ενόραση, κ.α.

«Το τρίτο μάτι» παρουσιάζεται σαν ένα όργανο διάκρισης. Δύο φυσικά μάτια βλέπουν το παρελθόν και το παρόν, ενώ το τρίτο μάτι είναι ικανό να βλέπει το μέλλον. Στο επίπεδο Άτζνα οποιεσδήποτε ανησυχίες και απόψεις συμβάλλουν στο καθαρισμό της ανθρώπινης αντίληψης. Οι ενέργειες του ήλιου και του φεγγαριού ισορροπούν, γίνονται ένα στο τσάκρα – ΄Ατζνα. Ο νους φτάνει σε μια ομοιόμορφη κατάσταση κοσμικής συνείδησης και κάθε ασάφεια εξαφανίζεται.

ΕΚΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

Το έκτο επίπεδο συνείδησης αντιστοιχεί στην τσάκρα – Άτζνα και στο κατώτερο πνευματικό σώμα (Ατμικό). Έχει διαπροσωπική φύση, μέσα του απουσιάζουν οι συνηθισμένες για μας κατευθύνσεις και κατηγορίες. Είναι το πιο κοντινό στη μορφή του πρώτο – υπάρχοντος χάους ή των Ινδό- Θιβετιανών ιδεών για το αρχικό κενό. Συμβάλλει στην ανάπτυξη αυτού του επιπέδου η ισορροπία ανάμεσα στα συναισθήματα και τη λογική, εσωτερικού και εξωτερικού περιεχομένου, επίγνωση των κοσμικών νόμων και του εαυτού μας και ανώτερων πνευματικών εκδηλώσεων. Αν ο άνθρωπος καταφέρνει να λύσει τις διαφορές ανάμεσα στην συνείδηση και στο ασυνείδητο και συνειδητά καθαρίσει αυτά τα επίπεδα από τα πληροφοριακά σκουπίδια, τότε του ανοίγονται απέραντα πληροφοριακά κανάλια και είναι ικανός να λαμβάνει εξωτερικές πληροφοριακές ροές, που αντιστοιχούν στο ενεργειακό του επίπεδο εκείνη τη περίοδο. Αυτό οδηγεί σε μη προσδιορισμένη συνείδηση τρισδιάστατου επίπεδου, ηρεμία, αρμονία, εκδήλωση υπερδυνάμεων (διόραση, ενόραση, κ.α.), και συνεχή μνήμη ανάμεσα στις ενσαρκώσεις.

Η ανάπτυξη και ο καθαρισμός αυτού του επίπεδου καθορίζει την δυνατότητα να βρίσκεται κανείς σε αρμονία, ηρεμία, να δέχεται τις πτυχές και τις εκδηλώσεις του εξωτερικού κόσμου, την ανάπτυξη των υπερδυνάμεων (διόραση, ενόραση, κ.α.).

Χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι είναι σε υπερβολή ή όχι,  ή ότι υπάρχει  μπλοκάρισμα σε αυτό το επίπεδο: εκδηλώνονται ως ανάπτυξη μόνο, της νοημοσύνης ή μόνο των αισθημάτων και συναισθημάτων, ο άνθρωπος βρίσκεται σε ένα κόσμο ονειρικό, σ΄ένα κόσμο φαντασιώσεων, δεν μπορεί να διακρίνει τον τρισδιάστατο κόσμο και τους λεπτοφυής τομείς, έχει σύγχυση, παραισθήσεις και παραληρήματα.

Σημάδια για να αντιληφθείτε ότι υπάρχει πρόβλημα: ψυχικές διαταραχές, αποστασιοποίηση από την πραγματικότητα

Διαταραχές: πονοκέφαλοι, χειροτέρευση της όρασης και της ακοής και ψυχοπαθολογικά θέματα.

Η τσάκρα – Άτζνα και το (Βουδικό) πνευματικό σώμα μπορεί να αναπτυχθεί με την προσπάθεια να καταλάβετε και να αισθανθείτε τι σας κινεί – τα συναισθήματά ή η λογική, να προσπαθήσετε να αναπτύξετε αυτά που δεν είναι αναπτυγμένα για να αποκτήσετε αρμονία και ισορροπία.

 

ΒΙΣΟΥΝΤΧΑ – 5 ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ 

5c

Σημασία της ονομασίας: “Καθαρή”
Κυρίαρχη αίσθηση: Ακοή
Στοιχείο: Aκάσα: αιθέρας
Κυρίαρχος πλανήτης: Δίας
Σχέδιο ύπαρξης: Σχέδιο ανθρώπινης ύπαρξης

 

5 τσάκρα – Βισούντχα – βρίσκεται στη βάση του λαιμού. Έχει στοιχείο τον αιθέρα και χρώμα το γαλάζιο. Είναι το τσάκρα της δημιουργικότητας, της πνευματικής αναζήτησης, της κοινωνικότητας, της μάθησης, της αυτογνωσίας και της ελευθερίας. Σε περίπτωση υπέρβασης της αρνητικής ενέργειας, της ενοχής και των κόμπλεξ κατωτερότητας, η λειτουργία του τσάκρα διαταράσσεται, αυτό οδηγεί στην αδυναμία ανάπτυξης της δημιουργικότητας, με προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος, της ομιλίας, του θυρεοειδούς και του ΚΝΣ.

Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του πέμπτου τσάκρα, δεν μπορούν τα του εξωτερικού κόσμου να αποσπάσουν ή να παραπλανήσουν το άτομο.  Η ανώτερη κρίση του ανθρώπου υπερισχύει των συναισθημάτων. Σ’ αυτό το επίπεδο, ο άνθρωπος τείνει μόνο προς εκείνες τις γνώσεις, που μεταφέρουν μέσα τους την αλήθεια και βγαίνουν εκτός ορίου και χρόνου, του κοινωνικού στησίματος και της κληρονομικότητας. Όλα τα στοιχεία είναι καθαρές εκδηλώσεις και όταν συμβαίνει αυτό, ο άνθρωπος απελευθερώνεται από τα δεσμά και γίνεται ο κυρίαρχος του ίδιου του «ΕΓΩ» του, σε όλο του το είναι.

ΠΕΜΠΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

Το τσάκρα Βισούντχα είναι το πέμπτο επίπεδο της συνείδησης και αντιστοιχεί στο τσάκρα του λαιμού και του Βουδικού/διαισθητικού σώματος. Η ανάπτυξη και ο καθαρισμός σε αυτό το επίπεδο καθορίζουν τη δυνατότητα της κοινωνικότητας, της μάθησης, της ανάγκης για την ανάπτυξη της δημιουργικής σας αρχής, αποδοχή και αγάπη στον εαυτό σας με όλα τα μειονεκτήματα του, για να απαλλαγείτε από αυτά. Η ανάπτυξη αυτού του επίπεδου εξαρτάται από την αποδοχή και την κατανόηση του εαυτού σας, την συμπεριφορά σας προς τον εαυτό σας, την ανάγκη για εσωτερική ελευθερία, προκαλεί την έλλειψη δογμάτων και κανονισμών, κατευθύνεται για απόκτηση εσωτερικής αρμονίας και αυτογνωσίας, αυτό-παρατήρηση.

Τα χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι είναι σε υπερβολή ή όχι,  ή ότι υπάρχει  μπλοκάρισμα σε αυτό το επίπεδο, παρουσιάζονται ως ανασφάλεια προς τον ίδιο τον εαυτό σας, ως κόμπλεξ κατωτερότητας, με  υπερβολική ευθύνη ακόμα και για αυτά που δεν είναι ευθύνη σας, ως συναισθήματα ενοχής, ως υπερβολικές απαγορεύσεις, ως αδυναμία έκφρασης της γνώμης σας, ως έλλειψη εσωτερικής ελευθερίας, και με  ευθυγράμμιση στην άποψη των άλλων.

Σημάδια για να αντιληφθείτε ότι υπάρχει πρόβλημα: υποταγή σε άλλους, βύθιση σε σκέψεις, επιφυλακτικότητα, “τρώτε» τον εαυτό σας, αδυναμία για δημιουργική ολοκλήρωση, συγκρούσεις.

Διαταραχές: τα προβλήματα εκδηλώνονται σαν αρρώστιες του αναπνευστικού συστήματος, της ομιλίας, του ΚΝΣ, χειροτέρευση της ακοής, της όρασης, άσθμα.

Η ανάπτυξη του διαισθητικού σώματος επιτρέπει στον άνθρωπο να αλληλεπιδρά με ανάλογους πληροφοριακούς ενεργειακούς πόλους της Γης και να λαμβάνει από εκεί πληροφορίες, το επίπεδο των οποίων πληροφοριών εξαρτάται από το επίπεδο συνείδησης του ανθρώπου. Είναι επίπεδο μάθησης. Μπορεί κανείς να αναπτύξει την τσάκρα Βισούντχα και το διαισθητικό σώμα, αναθεωρώντας τις ηθικές του αναστολές, απαλλάσσοντας τον εαυτό του από τα συναισθήματα της ενοχής και τα κόμπλεξ κατωτερότητας, μαθαίνοντας να μην φοβάται να εκφράζει τη γνώμη του, προσπαθώντας να δράσει.

 

ΑΝΑΧΑΤΑ – 4 ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

4c

Σημασία της ονομασίας: «Μη υποκείμενο σε αντίκτυπο» ή «να  μην επηρεάζεται»
Κυρίαρχο αίσθημα: Αφή
Στοιχείο: Αέρας
Κυρίαρχος πλανήτης: Αφροδίτη
Σχέδιο ύπαρξης: Σχέδιο καρμικής ισορροπίας

 

4 τσάκρα – Αναχάτα – βρίσκεται στο κέντρο του στήθους, στο επίπεδο της καρδιάς. Έχει στοιχείο τον αέρα και χρώμα πράσινο. Είναι το τσάκρα της κοσμοθεωρίας, της αρμονίας και της αγάπης. Ανάλογα πόσο αναπτυγμένες είναι μέσα στον άνθρωπο αυτές οι ιδιότητες, όπως η συμπάθεια, η συμπόνια, η υπομονή, η αποδοχή του ίδιου του εαυτού του, αυτό το τσάκρα  ενεργοποιείται και αναπτύσσεται. Μέσω της ανάπτυξης αυτού του ενεργειακού κέντρου έκανε την εκπαίδευση του ο Ιησούς Χριστός. Η υπανάπτυξη αυτής της τσάκρας οδηγεί σε αρνητική αποδοχή της πραγματικότητας, στην αυξημένη ανησυχία, στην καταθλιπτικότητα, σε αυτοκτονικές καταστάσεις, σε φόβο, σε ασθένειες της καρδιάς, των πνευμόνων, των χεριών. Στο κοινωνικό τομέα υποφέρει η οικογένεια και οι συντροφικές σχέσεις. Το τσάκρα είναι συνδεδεμένο με το καρμικό σώμα.

Εξελισσόμενος  σε αυτό το επίπεδο ο άνθρωπος,  γίνεται ο κυρίαρχος του ίδιου του εαυτό του, αποκτώντας σοφία και εσωτερική δύναμη. Οι Αρσενικές και Θηλυκές ενέργειες αποκτούν ισορροπία, η επίδραση αυτών των ενεργειών από το «εσωτερικό», δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα. Ο άνθρωπος ξεπερνά τα εμπόδια των εξωτερικών καταστάσεων, του περιβάλλοντος, και γίνεται ανεξάρτητος, νιώθοντας την εσωτερική του δύναμη να κινείται. Η ζωή του γίνεται πηγή έμπνευσης για τους γύρω ανθρώπους, οι οποίοι με την παρουσία του νιώθουν ηρεμία και αυτοκυριαρχία.

ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

Αυτό το επίπεδο αντιστοιχεί στο τσάκρα – Αναχάτα και το Αιτιατό/καρμικό σώμα, αλλά επίσης αντιπροσωπεύει την εμπειρία της Ψυχής. Αντιπροσωπεύει το κόσμο του ασυνείδητου και περιλαμβάνει μέσα του τον κόσμο ενός παιδιού, του οποίου δεν έχει γίνει ακόμη η ενσάρκωσή του. Με αυτό το επίπεδο είναι συνδεδεμένες οι ανησυχίες «Bardo» (των κόσμων μετά θάνατον και των μετενσαρκώσεων), Οι ανησυχίες αυτού του επίπεδου είναι συνδεδεμένες με το χάσιμο της λογικής σκέψης. Αυτό το επίπεδο συνείδησης μπορεί να κατακτηθεί, μετά την διέλευση μέσα από τα προηγούμενα επίπεδα ανάπτυξης της συνείδησης.

Η ανάπτυξη και ο καθαρισμός αυτού του επιπέδου καθορίζουν τη δυνατότητα να αγαπήσετε τον ίδιο τον εαυτό σας, να αποδέχεστε τον εαυτό σας, και τους άλλους ανθρώπους με τα θετικά και τα αρνητικά χαρακτηριστικά, να μπορείτε να συγχωρείτε, να μην θυμώνετε, να αποδέχεστε την πραγματικότητα έτσι όπως είναι. Να υπάρχει υπομονή, συμπόνοια, ανάγκη για αρμονία – αυτές είναι οι βασικές πτυχές της τσάκρας Αναχάτα.

 Τα χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι είναι σε υπερβολή ή όχι,  ή ότι υπάρχει  μπλοκάρισμα σε αυτό το επίπεδο εμφανίζονται με κατάθλιψη, την αρνητική αποδοχή της πραγματικότητας, την μη επιθυμία για ζωή, αδυναμία να δημιουργηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης, αδυναμία να εντοπισθούν τα αίτια  των  βασάνων μέσα σας, η αδυναμία να αγαπήσετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας, να υποφέρετε από δυσαρέσκεια, ανυπομονησία, μοναξιά, αδυναμία έκφρασης των συναισθημάτων.

Σημάδια για να αντιληφθείτε ότι υπάρχει πρόβλημα:  αντίληψη της αδικίας στον κόσμο, προσπάθειες να αλλάξετε τον κόσμο, έντονη ανυπομονησία όταν περιμένουν κάτι, επεξεργάζεστε τον κόσμο, μισαλλοδοξία για τους ανθρώπους, ανάπτυξη των συναισθημάτων ενοχής στους άλλους ανθρώπους.

Διαταραχές: αρρώστιες του καρδιοαγγειακού συστήματος, των πνευμόνων, του στήθους, κατάθλιψη, μαζοχισμός.

Η ανάπτυξη και η καθαρότητα του τσάκρα – Αναχάτα και του καρμικού σώματος μπορεί να πραγματοποιηθεί αν έρθετε αντιμέτωποι με τον πόνο και τα μη πραγματοποιηθέντα και βρίσκοντας την αιτία της ασθένειας και των βασάνων μέσα σας θα αλλάξετε με αυτό τον τρόπο τον εαυτό σας αποκτώντας μία νέα ποιότητα για την Ψυχή σας, μαθαίνοντας και αφομοιώνοντας καινούριες εμπειρίες.

 

ΜΑΝΙΠΟΥΡΑ – 3 ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ


1c

Σημασία της ονομασίας: «Η πόλη των πολύτιμων λίθων»
Κυρίαρχο αίσθημα: Όραση
Στοιχείο: Φωτιά
Κυρίαρχος πλανήτης: ‘Ηλιος
Σχέδιο ύπαρξης: Νοητικός (Ουράνιος κόσμος)

 

3 τσάκρα – Μανιπούρα – βρίσκεται στο επίπεδο του ηλιακού πλέγματος. Έχει σύμβολο την φωτιά και χρώμα κίτρινο. Είναι το τσάκρα που μας βοηθάει να κάνουμε της σκέψεις μας πράξεις και δυναμώνει την θέληση μας. Η λειτουργία αυτού του ενεργειακού κέντρου εξαρτάται απόλυτα από τις κυρίαρχες σκέψεις/ιδέες, οι οποίες με τη σειρά τους εξαρτιούνται από την κατάσταση και την ανάπτυξη των προηγούμενων τσάκρα. Η υπανάπτυξη και η διαταραχή αυτού του ενεργειακού κέντρου οδηγεί στην παράλυση της θέλησης, έμμονων νοητικών καταστάσεων, υποβάθμιση του ανθρώπου, αδυναμία εξέλιξης στην κοινωνία, αδυναμία επίτευξης επιτυχίας, αδυναμία χρηματικής ευημερίας. Καταστρέφεται το φυσικό σώμα: ήπαρ, νεφρά, πάγκρεας και γαστρεντερικό σύστημα. Επειδή οι θεραπευτές δουλεύουν σε νοητικό τομέα, ο καθαρισμός και η ενεργοποίηση αυτής της τσάκρας συμβάλλει στο άνοιγμα του νοητικού «οράματος».

Τα βασικά κίνητρα της τρίτης τσάκρας είναι η αυτό-επιβεβαίωση, η αναγνώριση, η αθανασία, η μακροζωία και η εξουσία. Αυτές οι ενέργειες – κίνητρα, βοηθάνε να αναπτυχθεί η προσωπικότητα, να επιτευχθεί η επιτυχία στην ζωή. Για να επιτευχθεί η ισορροπία, θα πρέπει να υπάρχει επίγνωση των πράξεών σας. Η πίστη στην προσωπική σας φύση κάνει τις σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους σταθερές και σαφείς.

ΤΡΙΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

Το τρίτο επίπεδο συνείδησης στο ενεργό-πληροφοριακό τομέα αντιστοιχεί στην τσάκρα – Μανιπούρα και στο ενεργειακό νοητικό σώμα. Η ανάπτυξη της ξεκίνα περίπου από την ηλικία του ενός έτους, αλλά η δυναμική ανάπτυξη της ξεκινάει από 5-6 ετών και συνεχίζεται όλη τη ζωή. Είναι ένας τομέας που προκαλεί εξορθολογισμό και αντίληψη της προσωπικότητας του ανθρώπου. Περιλαμβάνει μέσα της μία νοητική σφαίρα, γλώσσα, αντίληψη της έννοιας και της έκφρασης του συναισθήματος, τις διαδικασίες της σκέψης από λογικές, ρεαλιστικές μορφές μέχρι φανταστικά όνειρα, τη δυνατότητα της απαγόρευσης ή της αναστολής της δραστηριότητας, τον έλεγχο της κινητικής δραστηριότητας, τους μηχανισμούς της άμυνας, τις δοκιμές της πραγματικότητας, την συνειδητοποίηση των αναμνήσεων (τις οποίες μπορούμε και θέλουμε να εξάγουμε από την μνήμη μας), την άποψη για τον ίδιο τον εαυτό μας, τις σχέσεις με τους γύρω μας, τους σκοπούς και τις επιθυμίες. Είναι μία εικόνα του «ΕΓΩ» που έχει εξορθολογισμό και εξιδανίκευση. Αυτό το επίπεδο της συνείδησης είναι ένα μέρος που αντιλαμβάνεται. Μόνο ένα μικρό μέρος του δεν μπορεί να συνειδητοποιηθεί. Η ανάπτυξη και η καθαρότητα αυτού του επίπεδου καθορίζουν την δυνατότητα του ανθρώπου να σκέφτεται αφηρημένα, να δουλεύει νοητικά και έντονα, να δείχνει δύναμη της θέλησης και να κατευθύνει την ενέργεια για κοινωνική ανάπτυξη, κτίσιμο λογικών κυκλωμάτων, να φέρνει ευθύνη για τον εαυτό του και τους άλλους, να αισθάνεται ανεξαρτησία, ανάγκη για λογική επεξήγηση την φαινομένων, να μαθαίνει, αλλά επίσης και να ανακατευθύνει την ψυχική του ενέργεια από ένα κανάλι σε άλλο, να μετατρέπει την σεξουαλική ενέργεια σε ενέργεια δημιουργικότητας. Για παράδειγμα, ο άνθρωπος, που δεν είναι ικανός να ολοκληρωθεί στον οικογενειακό τομέα, καταβάλει την ενέργεια του για να ολοκληρωθεί και να αναπτυχθεί στη δουλειά, στο δημιουργικό του τομέα.

Τα χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι είναι φορτωμένο αυτό το επίπεδο, εκδηλώνονται σαν εμμονές νοητικών καταστάσεων, σαν ανικανότητα έλεγχου της κινητικής λειτουργίας, σιωπηλότητα, αδυναμία διατύπωσης και έκφρασης των σκέψεων, της ανεξάρτητης δράσης, της σκέψης, σαν αδυναμία να αναλαμβάνει ευθύνες και να πετυχαίνει υλική ευημερία, καθώς και φιλοδοξία, υπερηφάνεια, σύγχυση και  ανικανότητα για συστηματοποίηση.

Σημάδια προβλημάτων εκφράζονται με αμνησία, υπερβολική διανοητικότητα, προσπάθεια να σκεφτεί, αντί να νιώθει  να εξορθολογεί τα πράγματα και τις καταστάσεις, δηλαδή να έχει την επιθυμία να εξηγηθούν λογικά αυτά που πρέπει κανείς να τα νιώσει. Επίσης τα σημάδια προβλημάτων μπορούν να εκφράζονται με ξέσπασμα οργής σε άλλα πράγματα, η επιστροφή  σε μικρότερη ηλικία (δηλαδή αντί να μιλήσει σοβαρά ένας άντρας ξεκινάει να τρώει τα νύχια του), λόγω ανικανότητας να αντέχει λογικούς συνδέσμους, να αναλύει, να συμβολίζει, να μάθει ή να σκέφτεται αφηρημένα.

Διαταραχές – σημάδια μη καθαριότητας: ασθένειες του γαστρεντερικού συστήματος, ήπατος, νεφρών, χειροτέρευση της όρασης, άνοια. Απώλεια μνήμης.

Η τσάκρα – Μανιπούρα και το νοητικό σώμα μπορούν να αναπτυχθούν σταματώντας την προσπάθεια να σκέφτεστε αντί να νιώθετε, να μην κάνετε την αντικατάσταση  των συναισθημάτων με σκέψεις, να μην προσπαθείτε να εξηγήσετε λογικά κάτι που πρέπει να αισθανθείτε, να διαβάζετε.

 

ΣΒΑΝΤΧΙΣΤΑΝΑ – 2 ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

2c

Σημασία της ονομασίας: «Οικία του εγώ»
Κυρίαρχο αίσθημα: Γεύση
Στοιχείο: Νερό
Κυρίαρχος πλανήτης: Ερμής
Σχέδιο ύπαρξης: Αστρικό σχέδιο

 

Σβαντχιστάνα – βρίσκεται πάνω από το ηβικό οστό. Έχει σύμβολο το νερό και πορτοκαλί χρώμα. Είναι το τσάκρα των αισθημάτων, συναισθημάτων και επιθυμιών. Αρχίζει να σχηματίζεται στη μήτρα της μητέρας, συνεχίζει να αναπτύσσεται από την πρώτη ημέρα γέννησης. Αν τα συναισθήματα δεν εκδηλώνονται και δεν ολοκληρώνονται, η τσάκρα γεμίζει με αρνητικές ενέργειες, που οδηγούν στην ψυχοσυναισθηματική ανισορροπία, την ανάπτυξη των κακών συνηθειών, σεξουαλικών προβλημάτων, την καταστροφή του αστρικού σώματος. Σταματάει η μεταφορά της ενέργειας από τα ενεργειακά κέντρα στα συστήματα και τα όργανα, και, ως αποτέλεσμα, ξεκινάει η διαδικασία καταστροφής και σε φυσικό επίπεδο, συγκεκριμένα του ουροποιητικού συστήματος.

Οι κύριες κινητήριες δυνάμεις της δεύτερης τσάκρα είναι οι επιθυμίες και οι φαντασιώσεις αισθηματικού χαρακτήρα. Τα προβλήματα του ανθρώπου σε αυτό το επίπεδο μπορεί να γίνουν οι επιθυμίες για σωματικές αισθήσεις και οι νοητικές φαντασιώσεις. Η δύναμη της βαρύτητας αναγκάζει «το νερό να ρέει προς τα κάτω», και ως εκ τούτου, η δεύτερη τσάκρα δρα στον άνθρωπο σαν να τον τραβά στα βάθη της νερο – ρουφήχτρας, προκαλώντας έτσι ανησυχία και σύγχυση.

Τσάκρα – Σβαντχιστάνα συνδέεται με τον αστρικό τομέα, την φαντασία, την ζήλια, την φιλανθρωπία, το φθόνο και την χαρά. Εδώ η Γη μετατρέπεται σε πολύτιμο λίθο και οι ουρανοί είναι εντός ορίων προσβασιμότητας. Για την επίτευξη της αρμονικής, ήρεμης κατάστασης του σώματος και του μυαλού, θα πρέπει να ρυθμιστεί η διατροφή, ο ύπνος και το σεξ.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

Το δεύτερο επίπεδο συνείδησης στο λεπτοφυή τομέα αντιστοιχεί στην δεύτερη τσάκρα –  Σβαντχιστάνα και στο αστρικό, πέντε διαστάσεων ενεργειακό σώμα, το οποίο διαμορφώνεται μέχρι τα εφτά έτη, ξεκινώντας την ανάπτυξη από την μήτρα της μητέρας και συνεχίζοντας την ανάπτυξη από την πρώτη μέρα της γέννησης. Η ανάπτυξη αυτού του σώματος εξαρτάται από την μητέρα, την σχέση της μητέρας με το παιδί. Όσο περισσότερα θετικά αισθήματα έλαβε το παιδί από τη σχέση του με τη μητέρα του, τόσο περισσότερο νιώθει τον εαυτό του «καλό», φιλοδοξεί να ζήσει, να χαίρεται, να είναι ευχαριστημένος με τον εαυτό του και με το σώμα του και μπορεί να μοιράζεται την χαρά του με άλλους ανθρώπους. Η ανάπτυξη και η καθαριότητα αυτού του επίπεδου συνείδησης καθορίζει τη δυνατότητα να βυθίζεται κάνεις στο κόσμο των αισθημάτων, συναισθημάτων, να εκφράζει τα δικά του συναισθήματα, να απολαμβάνει τη ζωή, να ικανοποιείται από σεξουαλικές επαφές, να χτίζει σχέσεις με το αντίθετο φύλο, να έχει σταθερή διάθεση και ικανότητα να βιώσει αισθήματα.

Τα χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι είναι φορτωμένος αυτός ο τομέας: κατάθλιψη, άγχος, διαταραχές της σεξουαλικής ταυτότητας, αδυναμία ικανοποίησης από σεξουαλικές επαφές, απότομες αλλαγές της ψυχοσυναισθηματικής κατάστασης, ζήλια, ανικανότητα έκφρασης των συναισθημάτων.

Το περιεχόμενο αυτού του επίπεδου σε μεγαλύτερο βαθμό συνειδητοποιείται από τον άνθρωπο, και όχι από τους άλλους.

Σημάδια των προβλημάτων: απόρριψη να αισθάνεται – επειδή τα αισθήματα δεν του είναι γνωστά, και ως εκ τούτου επικίνδυνα, άρνηση συναισθημάτων, προσπάθεια να ελέγχει τα συναισθήματα, που δείχνει έλλειψη συναισθημάτων, καταστολή των δυσάρεστων αισθημάτων – «δεν θυμάμαι τίποτα».

Οι διαταραχές, τα προβλήματα μπορεί να εκφραστούν ως ανορεξία, βουλιμία, αλκοολισμός, αναισθησία, ασθένειες του ουροποιογεννητικού συστήματος, ομοφυλοφιλία, λεσβιασμός, σεξουαλική ασυδοσία, ψυχρότητα, στειρότητα, σεξουαλικές διαταραχές, ψυχοπαθολογία.

Η σεξουαλική ενέργεια – η ενέργεια που κάνει να αισθάνεται κανείς τον εαυτό του και τους γύρω του – δεν μπορεί να εκδηλωθεί, μπλοκάρεται από το φόβο, και ως αποτέλεσμα της ενεργειακής πεινάς ξεκινάνε να καταστρέφονται τα όργανα. Για παράδειγμα, από το φόβο δεν ολοκληρώνεται η σεξουαλική ενέργεια, η γυναίκα δεν μπορεί να εκδηλώσει πλήρως την θηλυκότητά της, να γεννήσει παιδί,  η εγκυμοσύνη παραμένει για αυτήν μόνο ένα όνειρο – σε σωματικό επίπεδο, στη μήτρα της μεγαλώνει ένας όγκος.

Μπορεί να αναπτυχθεί η τσάκρα – Σβαντχιστάνα και το αστρικό σώμα με την επανεξέταση της σχέσης σας με το ίδιο σας το σώμα, το φύλο, την σεξουαλικότητα, μαθαίνοντας να εκφράζετε τα συναισθήματά σας, να μην φοβάστε τις επιθυμίες σας. Όσο πιο μπλοκαρισμένες είναι οι ενέργειες της δεύτερης τσάκρας και το αστρικό ενεργητικό σώμα, τόσο πιο μεγάλος όγκος θα μεγαλώσει σε φυσικό σώμα.

 

ΜΟΥΛΑΝΤΧΑΡΑ – 1 ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ 

3c

Σημασία της ονομασίας: «Ίδρυση»
Κυρίαρχο αίσθημα: Μυρωδιά
Στοιχείο: Γη
Κυρίαρχος πλανήτης: Άρης
Σχέδιο ύπαρξης: Φυσικός κόσμος

 

1 τσάκρα – Μουλαντχάρα – βρίσκεται στο τέλος του κόκκυγα. Έχει σύμβολο τη Γη και κόκκινο χρώμα. Είναι το τσάκρα της ζωής, της υγείας και της παραμονής στο φυσικό σώμα. Η τσάκρα γεννιέται και αρχίζει να σχηματίζεται στη μήτρα της μητέρας. Κατά την διάρκεια της ανάπτυξης των φόβων, της επιθετικότητας η τσάκρα γεμίζει με αρνητικές ενέργειες και σταμάτα να λειτουργεί και να αναπτύσσεται φυσιολογικά. Συνέπειες: παθολογικός φόβος, εκρηκτικότητα, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, κόπωση, παχυσαρκία, ασθένειες του ουροποιητικού συστήματος και των ποδιών. Καταστροφή του αιθέριου σώματος.

Αυτό το τσάκρα καλύπτει τα σχέδια δημιουργίας και της απατηλότητας, της απληστίας και του αισθήματος, τα οποία είναι οι βασικές πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης. Η κυρία κινητήρια δύναμη και η αιτία της προσωπικής ανάπτυξης γίνεται η επιδίωξη εμπειριών και πληροφόρησης.

Εάν ο άνθρωπος αρνείται να ζήσει σε αρμονία με τους νόμους της φύσης που διαχειρίζονται τον οργανισμό του, τότε αυτό συνεχίζει να ενισχύει τη συμμετοχή του για δυστυχία. Όταν ο άνθρωπος ξεκινάει να ενεργεί σύμφωνα με τους νόμους της φύσης, τότε αυτός δεν σπαταλά πια την ενέργεια του και δεν ψεκάζει επίγνωση σε υπερβολικές επιεικώς επιθυμίες. Η συμπεριφορά του γίνεται σοφή και συγκροτημένη, ο άνθρωπος εξερευνά το σώμα του και το μυαλό του, κατανοώντας ότι αυτά είναι τα μέσα για την απελευθέρωση από την δυστυχία.

ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

Το πρώτο επίπεδο συνείδησης αντιστοιχεί στην τσάκρα Μουλαντχάρα και στο αιθέριο σώμα. Σε αυτό το ενεργο-πληροφοριακό επίπεδο εμπεριέχεται όλη η πληροφορία ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης. Αιθέριες ενέργειες του εμβρύου αποτελούνται από αιθέριες (ζωτικές) ενέργειες του πατέρα και της μητέρας, της αγάπης του  ενός για τον άλλον, σε αυτό το επίπεδο αποθηκεύεται η πληροφορία της αγάπης και του μίσους της μητέρας για το παιδί στη μήτρα. Αν το ήθελε, αν περίμενε την εμφάνιση του σε αυτό το κόσμο. Αυτό το επίπεδο αντιπροσωπεύει τη ζωή και το θάνατο, την επιθετικότητα και την αγάπη, την ικανότητα της επιβίωσης σε υλικό τομέα.

Η ανάπτυξη και η καθαριότητα αυτού του επίπεδου συνείδησης καθορίζει τη δυνατότητα να είναι κανείς ενεργός, σκληραγωγημένος, χαρούμενος, ευχαριστημένος από την οικονομική του κατάσταση, την ικανότητα της μετατροπής και της έκφρασης της επιθετικότητάς του, εντός ορίων της κοινωνίας, να είναι υγιής, βιώσιμος, να είναι αισιόδοξος.

Τα χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι είναι φορτωμένο αυτό το επίπεδο και όχι καθαρό: φόβοι, ανησυχία, τσιγκουνιά, απληστία, πείσμα, πείνα, λαιμαργία, συλλογή πραγμάτων, σπατάλη, επιδίωξη για κατοχή της υλικής ευημερίας με οποιοδήποτε κόστος, φθόνος, εμμονές, συχνοί τραυματισμοί, απόπειρες αυτοκτονίας, σαδο-μαζοχισμός. Αυτό το επίπεδο μεταφέρει το χαρακτήρα της συνείδησης του παιδιού, μέσα στο οποίο αποθηκεύονται οι πληροφορίες σε μη τροποποιημένη μορφή. Οι επηρεασμοί και τα στρες που έχετε ζήσει, μένουν σε αυτό το πεδίο σε μορφή συμβόλων, εικόνων και παραμένουν εκεί μέχρι το τέλος της ζωής.

Σημάδια προβλημάτων σε αυτό το επίπεδο συνείδησης : «εάν δεν το αναγνωρίζω αυτό, σημαίνει πως αυτό δεν υπάρχει», άρνηση της αποδοχής του πραγματικού κόσμου – «δε βλέπω και δεν ακούω τίποτα», διαχωρισμός του κόσμου σε άσπρο και μαύρο, σε + και -, με αποτέλεσμα την πόλωση αυτού του επιπέδου συνείδηδης. Στους ανθρώπους αρχικά αποδίδεται η υπέρ σημαντικότητα, αλλά από τη στιγμή που παρουσιάζονται σαν απλοί άνθρωποι, υποτιμούνται. Η πίστη στο μεγαλείο σας και στην παντοδυναμία σας, η έλλειψη της δοκιμής της πραγματικότητας, η μη διαφοροποίηση του εσωτερικού και του εξωτερικού. Από την κατάσταση αυτού του επίπεδου συνείδησης εξαρτάται η ψυχική υγεία, η σωματική υγεία, η ικανότητα ύπαρξης στον υλικό κόσμο και  η ικανοποίηση με τα υλικά πράγματα.

Αυτό το επίπεδο ανάπτυξης της συνείδησης, ονομάζεται βρεφικό, παιδικό, μυστήριο. Διαφοροποιείται με το συμβολισμό, την πίστη σε ένα θαύμα, την αδυναμία της ανάλυσης, την αδυναμία να φέρνει κανείς ευθύνη, την έλλειψη ανεξαρτησίας. Για τον άνθρωπο είναι χαρακτηριστική η συνεχής αναζήτηση γονιών, κάποιων που κάνουν θαύματα, η κοινωνική αστάθεια, η έλλειψη ικανοποίησης, η ανυπομονησία, η ανάγκη για καθοδήγηση, η ανάγκη για λήψη  εντολών, η  τυφλή μίμηση και η κατά πόδας υπακοή στον ηγέτη.

Διαταραχές: τα προβλήματα μπορεί να εκδηλώνονται σαν ασθένειες των ποδιών, του προστάτη, του ουροποιητικού συστήματος, συχνές λοιμώξεις, ψωρίαση, διαβήτης, ανορεξία, βουλιμία, ενούρηση, χαμηλό ανοσοποιητικό, στασιμότητα της ανάπτυξης.

Στις κοσμοενεργητικές συνεδρίες κατά τη διάρκεια της δουλειάς με τον ασθενή που υποφέρει από σωματικές ασθένειες, είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή κατά τον καθαρισμό και την ενεργοποίηση της τσάκρας – Μουλαντχάρα, επειδή ακριβώς αυτή φυλάει την ζωτική ενέργεια και την υγεία. Ο φόβος μπλοκάρει την ζωτική ενέργεια και αυτή δεν λαμβάνεται από τα όργανα. Ο ενεργο-πληροφοριακός σχηματισμός του φόβου δημιουργεί το σύμπτωμα.

Μπορείτε να αναπτύξετε την τσάκρα- Μουλαντχάρα και το αιθέριο σώμα γνωρίζοντας και δουλεύοντας τους φόβους σας, μαθαίνοντας να δέχεστε και να εκφράζετε την επιθετικότητα σε αποδεκτά όρια, απαλλάσσοντας τον εαυτό σας  από την επιθυμία να μαζεύει πράγματα και από την απληστία. Είναι επιθυμητή η άθληση  και να βρέχεστε με κρύο νερό.

ΤΣΑΚΡΑ – ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΦΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ. Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΤΣΑΚΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ. Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΤΣΑΚΡΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΖΩΗ ΣΕ ΖΩΗ.

 

Ελπίζω!!! Ο δρόμος σας  να  είναι  με φωτεινές  επιλογές, έτσι ώστε να φτάσετε εκεί που ορίζει το ανώτερο καλό σας!!!

 

Souprajna Prana
Progressor-Therapyst-Zoroaster
Kosmoenergetika
Πτυχιούχος Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής
(βελονισμό,gua-sha,βεντούζες,κ.α.)
& Μάστερ σε πολλές άλλες ενεργειακές μεθόδους

 

Shares
Share This