Επιλογή Σελίδας

Ο καθένας έχει τον δικό του δρόμο

Το σύνθημα «αμαρτία και μετάνοια» επινοήθηκε από ιερείς στο μακρινό παρελθόν για να ελέγχουν πιο εύκολα τις μάζες των πιστών σε διαφορετικά επίπεδα συνείδησης. Μια τέτοια προσέγγιση της πίστης δεν συμβάλλει στην κάθαρση και την εξέλιξη της Ψυχής.

Ένα άτομο θα πρέπει τουλάχιστον να προσπαθήσει να αναλύσει την κατάσταση του, να δει τις αδυναμίες και τους περιορισμούς της δικής του συνείδησης, π.χ. να επανεξετάσει τη θυμωμένη συμπεριφορά και τη στάση του απέναντι σε ορισμένα άτομα.

Ένα συνεχές αίσθημα ενοχής, ψεύτικη συνείδηση, μια αιώνια επιθυμία για μετάνοια, μορφές μαζοχισμού – μαρτυρούν μια βρώμικη Ψυχή και το πρόβλημα μπορεί να προέρχεται από προηγούμενες ενσαρκώσεις.

Η ίδια παθολογία επίσης περιλαμβάνει, συμπεριφορές, όρκους που έγιναν στον Θεό σε μια προηγούμενη ζωή ή όρκους απάρνησης.

Για να τα εξαλείψετε, αναζητήστε την αιτία των αιτιών. Η ψυχανάλυση γενικά βοηθάει. Είναι απαραίτητο να εξετάσουμε τις αναδυόμενες καταστάσεις από όλες τις πλευρές, να θέσουμε την ερώτηση, “Χρειάζομαι αυτό;” Γιατί προκαλείς συνέχεια τέτοιες καταστάσεις όταν πρέπει να ταπεινώσεις τον εαυτό σου, ίσως και ασυνείδητα.

Ένα παράδειγμα που θα μπορούσε να συμβαίνει είναι, ότι ένα άτομο βασάνιζε άλλους σε μια προηγούμενη ζωή και η Ψυχή του αποφάσισε για να ξεπεράσει το αρνητικό Κάρμα, να πάρει σε αυτή τη ζωή τη θέση του θύματος.

Αλλά. Εάν έχετε φτάσει σε μια χρονική περίοδο που η παθολογία έχει γίνει εμφανής σε εσάς και έχουν εμφανιστεί ευκαιρίες για βοήθεια, τότε είναι καιρός να αναθεωρήσετε την κατάσταση, αυτό σημαίνει ότι το Κάρμα έχει τελειώσει. Είναι επιλογή σας λοιπόν το αν επιλέξετε να αναπτύξετε τη δύναμη της θέλησης σας και να αλλάξετε ή να συνεχίσετε να είστε θύμα.

Κατά τη διάρκεια της μεταμόρφωσης, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί ένα αίσθημα δυαδικότητας, ένας αγώνας ανάμεσα σε δύο εαυτούς μέσα σας. Γι’ αυτό πρέπει να μάθετε να αποδέχεστε τον εαυτό σας όπως είστε, με όλα τα κακά, τις ελλείψεις, αλλά και τις αρετές σας. Καλλιεργήστε της αρετές στον εαυτό σας (σταδιακά) και δηλώστε στον εαυτό σας – «Ναι, είμαι ατελής, αλλά θα προσπαθήσω να γίνω καλύτερος και θα συγχωρήσω τον εαυτό μου για τα λάθη που έχω κάνει πριν. Θα μάθω να συγχωρώ τους άλλους, γιατί είναι και αυτοί ατελείς, αλλά δεν θα αφήσω κανέναν να με προσβάλει. Διότι δεν είμαι πρόβατο στο κοπάδι κάποιου άλλου, έχω το δικό μου Μονοπάτι να διαβώ!».

Cosmoenergy-Revolution
Progressor Kosmoenergetika-Zoroaster-Haeler