Επιλογή Σελίδας

Γιατί υπάρχουν αντιστάσεις προς τη θεραπεία και ποιοι είναι οι λόγοι που κάποιος είναι χρήσιμο να την κάνει.

Για θεραπεία από μία ασθένεια, για να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, για να νιώθουν αρεστοί και αγαπημένοι, για να νιώθουν και να βρουν φροντίδα, για αρνητικά προγράμματα (κακό μάτι κ.α.)

Πώς θα ήταν καλύτερο να προετοιμαστεί ένας ασθενής για συνεδρίες Κοσμοενεργητικής θεραπείας, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει όσο το δυνατόν καλύτερα και τι καθορίζει την αποτελεσματικότητα της

Κοσμοενεργητικής θεραπείας.

  • Οι συνεδρίες Κοσμοενεργητικής θεραπείας έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τους ανθρώπους, αλλά και οι άνθρωποι θα βοηθηθούν αποτελεσματικότερα μόνο αν πιστεύουν και είναι έτοιμοι να βιώσουν δυνατές αλλαγές.
  • Οι συνεδρίες αυξάνουν την αποτελεσματικότητα όταν έχουν υποστήριξη από το περιβάλλον τους. Αυτό το ρόλο βέβαια μπορεί να τον πάρει και ο θεραπευτής (αν του επιτραπεί και το εξηγώ προσωπικά γιατί το αναφέρω αυτό). Όταν υπάρχει εσωτερική ή εξωτερική σύγχυση, σύγκρουση, διαταραχή, είναι απαραίτητο να θέσουμε μία ερώτηση στον ασθενή, γιατί το επιτρέπει;

Αυτό τον οδηγεί σε μία ενδοσκόπηση των εσωτερικών αναγκών, αξιών και απαγορεύσεων του, που μόνο ένας θεραπευτής που έχει καταφέρει να αλλάξει και διαμορφώσει τις δικές του πεποιθήσεις και ξέρει τι κάνει, μπορεί να βοηθήσει έναν άνθρωπο να αλλάξει τις πεποιθήσεις του, επειδή ο ίδιος έχει υποστεί αυτήν την μεταμόρφωση. Κάθε προσπάθεια αλλαγής οδηγεί σε κρίση και αντίσταση, η οποία εκδηλώνεται με διαφορετικούς τρόπους στη θεραπεία, σε άλλους βγαίνει με επιθετικότητα, άλλοι σταματούν από τη θεραπεία, άλλοι καθυστερούν να έρθουν στις συνεδρίες, άλλοι μεταφέρoυν πρώην συναισθήματα από άλλους ανθρώπους, στον θεραπευτή.

Η μεταφορά πραγματοποιείται πάντα στην περίοδο των θεραπειών, γιατί οι άνθρωποι βασισμένοι στις προηγούμενες σχέσεις τους με τους ανθρώπους η εμπειρία μου έχει δείξει ότι αντιδρούν στον θεραπευτή. Αυτά μπορεί να είναι εκδηλώσεις δυσπιστίας, μίσους, ζήλιας, αγάπης, επιθυμία συγχώνευσης κ.α. Εάν για παράδειγμα, ο ασθενής αντιλαμβάνεται τον θεραπευτή ως Θεό, και του δίνει πλήρη ευθύνη για τη μοίρα του και αναμένει ένα θαύμα, τότε αυτή είναι μεταφορά των γονικών στοιχείων, αυτή η μεταφορά αναστέλλει τη Κοσμοενεργητική θεραπεία διότι δεν επιτρέπει στον ασθενή να εξελίσσεται/αναπτύσσεται ανεξάρτητα.

Συν ότι η Μεταφορά λειτουργεί και ως αντίσταση.

Η αντίσταση μπορεί να εκδηλωθεί με τη μορφή καθυστερήσεων στη θεραπεία, να έρχονται χωρίς να έχουν κλείσει ραντεβού και όχι την κατάλληλη στιγμή. Αυτοί οι ασθενείς νιώθουν συνήθως αμηχανία, τύπου, γιατί δε θέλουν να μου δώσουν προσοχή, αφού ήρθα! Και σε καμία περίπτωση δεν γίνετε αντιληπτό ότι ο θεραπευτής είναι απασχολημένος, υπάρχει μια συνεδρία. Αυτοί οι ασθενείς διαμαρτύρονται συνέχεια για την έλλειψη σεβασμού, ότι δεν δείχνει την κατάλληλη προσοχή και ότι είναι σκληρός μαζί του. Επίσης, λειτουργεί και ως υποκινήσει της περιέργειας του ασθενούς, στην προσωπική ζωή του θεραπευτή: αν έχει σχέση ή είναι παντρεμένος, αν έχει ή δεν έχει παιδιά κ.τ.λ.

Ο μόνος (στόχος) αυτού του ασθενή είναι να αρρωστήσει και όταν το πετύχει, επωφελούμενος από τη νόσο, θα επιδιώξει έναν στόχο κατά τη διάρκεια της θεραπείας, να τον προσέχουν και να τον φροντίζουν, νικώντας για αυτόν τον θεραπευτή αποδεικνύοντας την αποτυχία της θεραπείας του Κοσμοενεργέτη. Η αντίσταση σε αυτήν την περίπτωση, θα εκφραστεί ως συνεχείς διαφωνίες με τον θεραπευτή της Κοσμοενεργητικής με ατελείωτα παράπονα και καμιά φορά πολλοί άνθρωποι που στράφηκαν προς τον θεραπευτή Κοσμοενεργέτη για βοήθεια, τελικά δε μπορούν να τη δεχτούν, και ο λόγος είναι η ανατροφή. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έλαβαν ποτέ βοήθεια από κανέναν και συνηθίζουν να βασίζονται μόνο στον εαυτό τους. Ο φόβος της ανυπακοής, της προδοσίας και της απόρριψης και η αρνητική συνήθεια της επικοινωνίας μεταφέρεται στη θεραπεία.

Κατά τη διάρκεια της Κοσμοενεργητικής θεραπείας, ο θεραπευτής που είναι όντας ένας ζωντανός άνθρωπος, βιώνει για τον ασθενή μια γκάμα διαφορετικών αισθήσεων, συμπόνια, συμπαράσταση, αγάπη ακόμη και την απόρριψη και επιθετικότητα. Σε κάποιες περιπτώσεις, ο θεραπευτής σαστίζει με το βίωμα που λαμβάνει: « μου βγήκε θυμός για τον ασθενή, δεν είναι πρέπον» και αρχίζει να μην αισθάνεται καλά με τον αυτό και νιώθει ένα είδος ενοχής. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό; Γιατί τα συναισθήματα και οι φόβοι του θεραπευτή ενώνονται με την κατάσταση του ασθενή και καμιά φορά βρίσκoυν και κοινά σημεία. Ο θεραπευτής εκείνη την ώρα πρέπει να αναρωτηθεί τι αντανακλά από αυτόν, σε αυτόν.

Συχνά οι επαγγελματίες θεραπευτές που εργάζονται με αρκετούς ανθρώπους την ημέρα, προκύπτουν προβλήματα στις οικογενειακές τους σχέσεις. Γιατί; Ένας Κοσμοενεργέτης βρίσκεται σε συνεχή ένταση διότι πρέπει να έχει συνεχή συγκέντρωση στο έργο του την ώρα της θεραπείας, επίσης έχει να κάνει με διαφορετικούς ανθρώπους και ενέργειες, μαζεύοντας τους φόβους, την επιθετικότητα, το μίσος, τον θυμό κ.α. φτάνοντας λοιπόν στο σπίτι του, ο θεραπευτής αρχίζει να αποφορτίζεται από τις αρνητικές συσσωρευμένες ενέργειες στην οικογένεια και τον στενό του κύκλο, αυτό όμως συμβαίνει εάν ο θεραπευτής που ασκεί την Κοσμοενεργητική δεν καθαρίζει τον εαυτό του, πράγμα που επισημάνω σε όλους τους μαθητές μου.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι η ασθένεια είναι ένας τρόπος αντίδρασης για πολλούς και σίγουρα δεν μπορούν να θεραπευτούν όλοι, παρά μόνο εκείνοι που είναι έτοιμοι για αλλαγή (το τονίζω). Επιπλέον, ένα άτομο λαμβάνει ένα κρυφό όφελος από την ασθένεια: αγάπη, φροντίδα και υλικό πλούτο. Όσο περισσότερο είναι το άτομο συνδεδεμένο με τον πλούτο, τόσο περισσότερο του είναι απαραίτητη η ασθένεια για την ύπαρξη του.

 

Ελπίζω!!! Ο δρόμος σας  να  είναι  με φωτεινές  επιλογές, έτσι ώστε να φτάσετε εκεί που ορίζει το ανώτερο καλό σας!!!

 

Αντωνία Σουπράτζνα Πράνα

Zoroaster-Progressor-Healer

Kosmoenergetika

Πτυχιούχος Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής
(βελονισμό,gua-sha,βεντούζες,κ.α.)
& Μάστερ σε πολλές άλλες ενεργειακές μεθόδους