Επιλογή Σελίδας

Ας μιλήσουμε γιατί είναι σημαντικό τα κλειστά μάτια στην συνεδρία.

Με οποιαδήποτε θεραπεία που περιλαμβάνει τη ψυχική (και επιπλέον, την ασυνείδητη) σφαίρα ενός ατόμου, ο ασθενής πρέπει πάντα να κλείνει τα μάτια του.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Έχει έναν λόγο που είναι μια πολύ απλή αλήθεια: στη θεραπεία κάθε στιγμή ένα άτομο έχει κάποια κυρίαρχα ερεθίσματα που είναι υψίστης σημασίας για την αντίληψή του σε εκείνη την χρονική στιγμή. Όταν τα μάτια του ατόμου είναι ανοιχτά, τότε όλη αυτή η συντριπτική ροή των πληροφοριών που θα λάμβανε μέσω του οπτικού καναλιού (οράματα/διαίσθηση/διόραση) θα χανόταν.

Κατά κανόνα, για να αναπροσανατολιστεί του θεραπευόμενου η προσοχή από τον φυσικό κόσμο και να μπει στον εσωτερικό, είναι απαραίτητο στο μέτρο του δυνατού, να μειωθεί η ποσότητα πληροφοριών που προέρχονται από τον φυσικό κόσμο. Για αυτό κυρίως πρέπει να έχετε τα μάτια σας κλειστά.
Ακόμα και αν δεν μπορείτε να χαλαρώσετε, ζητήστε να χαλαρώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε επίσης να μειώσετε την ποσότητα των εισερχόμενων πληροφοριών μέσω όλων των αισθήσεων.

Σε μια κατάσταση ύπνου, ένα άτομο δεν αντιλαμβάνεται τον εξωτερικό κόσμο μέσω των αισθήσεων. Είναι αυτό το χαρακτηριστικό του ονείρου, παρέχει τη δυνατότητα να στραφούμε πλήρως στην ασυνείδητη σφαίρα και αντιλαμβάνονται πλήρως τις πληροφορίες των διαφορετικών σημασιολογικών εικόνων.

Αλλά παρόλα αυτά, οι πληροφορίες με τη μορφή σαφών εικόνων, φωνές, ήχους, αισθήσεις, οι άνθρωποι εξακολουθούν να τις λαμβάνουν (στα όνειρα), και το σημαντικότερο είναι ότι οι πληροφορίες αυτές προέρχονται κατ’ ευθείαν από την ασυνείδητη σφαίρα, και όχι μέσω 5 αισθήσεων (αισθητήρια όργανα).

Αποδεικνύεται ότι τα μάτια πρέπει να είναι κλειστά επειδή αυτή η διαδικασία διευκολύνει την επαφή ενός ατόμου με το ασυνείδητο. Και όλοι γνωρίζουν ότι σε αυτό το ασυνείδητο υπάρχει μια καθοριστική μάζα πληροφοριών, ουσιαστικά σημαντική για τη ζωή ενός ατόμου.

Μεταξύ της συνείδησης και του ασυνείδητου υπάρχει μια συγκεκριμένη σύνδεση “γέφυρα”. Αυτή η “γέφυρα” χρησιμεύει ως σύνδεσμος μετάβασης και “στέκεται φρουρός” της συνείδησης. Το ασυνείδητο είναι ένας τεράστιος όγκος πληροφοριών, και αν για μια στιγμή φανταστείτε τι είναι όλα ή τουλάχιστον ένα μέρος από αυτά ότι είναι στο μυαλό, και δεν μπορείτε να έχετε τον έλεγχο σε αυτά, τότε θα τρελενόσασταν.
Με κλειστά μάτια, έρχεται σε επαφή με τις ασυνείδητες αυξήσεις, επειδή οι πληροφορίες που έρχονται «από μέσα» αποκτούν κυριαρχία. Αυτό στη θεραπεία χρειάζεται.

4 κύριοι τύποι κυμάτων EEG

Μια σημαντική αντανάκλαση των παραπάνω προγραφέντων μοτίβων μπορεί να παρατηρηθεί σε ένα ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (ηλεκτροεγκεφαλογράφημα) – αφαίρεση και καταγραφή των ηλεκτρικών δυνατοτήτων του εγκεφάλου. Υπάρχουν 4 κύριοι τύποι κυμάτων EEG (ταξινόμηση ως αυξήσεις συχνότητας): κύματα δέλτα, κύματα θήτα, κύματα άλφα και βήτα.
Τα Δέλτα κύματα εμφανίζονται σε υγιείς ανθρώπους σε κατάσταση ύπνου, δηλαδή όταν όλη η ψυχική δραστηριότητα περνά στο ασυνείδητο (στην ψυχοφυσιολογία – στο επίπεδο της υποκριτικής).

Τα Θήτα κύματα εκδηλώνονται κανονικά σε κατάσταση νωθρότητας και σε μεταβαλλόμενες καταστάσεις συνείδησης. Δηλαδή, όταν ένα άτομο είναι ακόμα ξύπνιο, αλλά δεν είναι πλέον “κατά τη διάρκεια της ημέρας” αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του. Η συνείδηση, ο ορθολογισμός (λογικός λόγος) είναι σαν καταληπτικός (καταπιεσμένοι).

Τα άλφα κύματα διαφέρουν με την έννοια ότι εμφανίζονται αμέσως μετά το κλείσιμο των ματιών.

Συνήθως σε κατάσταση εγρήγορσης (όταν ένα άτομο αντιλαμβάνεται “κανονικά” τον κόσμο μέσω 5 αισθήσεων) κυριαρχούν τα βήτα κύματα – τα υψηλότερα κύματα συχνότητας.

Σας έδωσα λοιπόν μία γεύση για πιο λόγο πρέπει να είναι τα μάτια μας κλειστά στη θεραπεία και ένας άλλος απλός λόγος είναι ότι τα μάτια μας είναι πύλες ενέργειας και όταν τα ανοίγετε στην θεραπεία έχετε απώλεια ενέργειας.

Είναι ήδη σαφές ότι καθώς εισερχόμαστε σε ψυχική δραστηριότητα αλλάζει από συνείδηση ​​σε ασυνείδητο και η συχνότητα των κυμάτων EEG μειώνεται. Η επιβράδυνση των κυμάτων EEG μας δείχνει είτε μία παθολογία, είτε (εάν δεν υπάρχει επιβράδυνση στην «κανονική» κατάσταση) του ατόμου που μεταβαίνει στην πλευρά του ασυνείδητου, δηλαδή, (κλείσιμο των ματιών, υπνηλία, ύπνος κ.λπ.). 

Σε μια μεταβαλλόμενη κατάσταση συνείδησης, καταγράφονται συχνά τα θήτα κύματα, τα οποία εμφανίζονται επίσης κατά τη διάρκεια της υπνηλίας, μια υποηχητική κατάσταση, δηλαδή, σε καταστάσεις “οριακής γραμμής”, στις οποίες η αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο σφαιρών της ψυχής είναι αρκετά έντονη και την ίδια στιγμή υπάρχει μια ευκαιρία με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από ότι σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση, να εισαγάγει νέα «πακέτα πληροφοριών» στο ανθρώπινο σύστημα. Αυτό γίνεται, φυσικά, από διαφορετικούς ανθρώπους και για διαφορετικούς σκοπούς. Αυτό το σχήμα χρησιμοποιείται συχνά για χειραγωγημένα “ζόμπι”. Αλλά όχι πάντα.

Τα κανάλια, για παράδειγμα, πρώτα “σαρώνουν ένα ατόμου” και το πιο σημαντικό, ανακαλύπτουν αυτό που του λείπει, πού είναι οι “τρύπες” από τις οποίες φεύγουν οι πληροφορίες ή όπου, λόγω της έλλειψης, υπάρχει μια γενική ανισορροπία στην ψυχή. Μετά τη “σάρωση”, ξεκινά η επιλεκτική προσαρμογή και η τοποθέτηση εμποδίων, απαραίτητο για ένα άτομο να καταπολεμήσει εχθρικούς σχηματισμούς πληροφοριών που προκαλούν διαταραχές χαρακτήρα, προβλήματα ζωής, ψυχικές ασθένειες.

Τα εγκατεστημένα μπλοκαρίσματα είναι όπως ένα “antivirus” σε έναν υπολογιστή, θα εξαλείψουν εχθρικούς σχηματισμούς και αντί αυτών θα εγκατασταθούν νέοι, αρμονικοί με τον περιβάλλοντα κόσμο. Η μεταφορά του υπολογιστή, στην ψυχολογία είναι τελικά, ένα σπουδαίο παράδειγμα, διότι αντανακλούν τη σύγκριση των ανθρώπινων διανοητικών διαδικασιών με τις διαδικασίες πληροφοριών ενός υπολογιστή. Αντικατοπτρίζοντας τη σύγκριση των ανθρώπινων διανοητικών διαδικασιών με τις διαδικασίες πληροφοριών ενός υπολογιστή.  

Τώρα όσοι φοβούνται το κλείσιμο των ματιών αυτό συνήθως εμφανίζεται σε άτομα με ψυχική ασθένεια (ψυχαναγκαστική-διαταραχή, μανία, παράνοια, ψύχωση, σχιζοφρένεια), καθώς και σε άτομα με αυξημένο άγχος. Στις παραπάνω περιπτώσεις, ο φόβος είναι αβάσιμος. Ο λογικός φόβος προκύπτει όταν ένας θεραπευτής είναι κακός και ταυτόχρονα κακός άνθρωπος που ενεργεί σε ένα άτομο με χειραγωγικό σκοπό, ή ένας κοινός ερασιτέχνης που δεν καταλαβαίνει καθόλου τους ανθρώπους και προσποιείται ότι είναι γκουρού. Είναι απαραίτητο να προσέχετε χωρίς να βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα, εάν αυτός είναι απλώς ο φόβος της απώλειας ελέγχου της κατάστασης λόγω του αυξημένου άγχους ή εάν υπάρχει πραγματικά ένα αίσθημα αρνητικότητας προς τον θεραπευτή. Είναι αλήθεια ότι αυτή είναι ένα δύσκολο ερώτημα: όταν για πρώτη φορά ένα άτομο έρχεται σε έναν θεραπευτή για θεραπεία και περιμένει με τον κατάλληλο τρόπο να «σκάψει» στον εσωτερικό κόσμο του ασθενούς και να βγάλει όλα έξω με την ελπίδα να απελευθερωθεί. Όμως να είστε σίγουροι ότι η αλήθεια δεν θα αργήσει να έρθει, όταν η δική σας πρόθεση μείνει σταθεροί στο να θεραπευτείτε.

Άτομα με αυξημένο άγχος, κατά κανόνα, αναμένουν πάντα “βρώμικα κόλπα” από τη ζωή, αλλά και τους γιατρούς, επομένως αυτά τα άτομα φοβούνται πολύ να σταματήσουν να ελέγχουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους ακόμη και για ένα λεπτό.

Φυσικά, η ανάλυση θα πρέπει να περιλαμβάνει κάθε ψυχικά υγιές άτομο όταν πηγαίνει στη θεραπεία. Εάν υπάρχει η αίσθηση ότι πρόκειται για ένα μη επαγγελματικό, «σκοτεινό» άτομο ικανό να προκαλέσει βλάβη, φυσικά, είναι καλύτερο να μην πάει σε αυτόν. Αλλά, επαναλαμβάνω, είναι σημαντικό να διαφοροποιηθεί ο δικαιολογημένος φόβος από την αντίσταση στη θεραπεία.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε εκ νέου το κύριο σημείο αυτού του άρθρου. Με τις συνοδευτικές, βοηθητικές επεμβάσεις που συμβάλλουν στον «συντονισμό» της αντίληψης στην ασυνείδητη σφαίρα, οποιαδήποτε θεραπεία/ψυχοθεραπεία θα είναι πολύ πιο επιτυχημένη. Μιλάμε όχι μόνο για κανάλια της Κοσμοενεργητικής, αλλά για όλες τις μεθόδους που σχετίζονται με την αλληλεπίδραση της ψυχή του ασθενούς.
Ένα σημαντικό σημείο είναι ότι μόνο όταν τα μάτια είναι κλειστά, το EEG ήδη επιδρά αλλάζοντας τη συχνότητα και το πλάτος των κυμάτων, κάτι που υποδηλώνει μια ποιοτικά διαφορετική κατάσταση, την οποία χρειαζόμαστε για να είναι το έργο μας ή το έργο του γιατρού μας αποτελεσματικό.

 

Ελπίζω!!! Ο δρόμος σας  να  είναι  με φωτεινές  επιλογές, έτσι ώστε να φτάσετε εκεί που ορίζει το ανώτερο καλό σας!!!

Αντωνία Σουπράτζνα Πράνα

Zoroaster-Progressor-Healer

Kosmoenergetika

Πτυχιούχος Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής
(βελονισμό,gua-sha,βεντούζες,κ.α.)
& Μάστερ σε πολλές άλλες ενεργειακές μεθόδους