Επιλογή Σελίδας

Αυτό το λάδι απομακρύνει το ουρικό οξύ από το αίμα, εξαλείφει το αίσθημα του άγχους για την λαχτάρα που έχουν κάποιοι για τα ποτά και τα τσιγάρα!

Τη σήμερων ημέρα συχνά αγνοούμε την αξία του μαύρου πιπεριού, αν και έχει εκπληκτικές ιδιότητες που οι άνθρωποι ξέρανε πίσω στην αρχαιότητα.

Υπήρξε μια εποχή που το καρύκευμα αυτό χρησιμοποιήθηκε ως κέρμα ανταλλαγής. Σήμερα είναι παρούσα σε όλα τα καθημερινά και γιορτινά τραπέζια του κόσμου. Το μαύρο πιπέρι, ή μάλλον το αιθέριο έλαιο μαύρου πιπεριού.

Έχει ισχυρό αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτικόαντισηπτικό, αντισπασμωδικό, αναλγητικό, αντιβακτηριακό, αποχρεμπτικό, καθαρτικό, διουρητικό και πολλές άλλες χρήσιμες ιδιότητες.

Το αιθέριο έλαιο του μαύρου πιπεριού μπορεί να εισπνευστεί, να εφαρμοστεί εξωτερικά ή εσωτερικά.

Εδώ είναι τα οφέλη αυτού του ελαίου, ανάλογα με το πώς το χρησιμοποιείτε:

Εισπνοή αιθέριου ελαίου

Το αιθέριο έλαιο του μαύρου πιπεριού καταπραΰνει το μυαλό, ανακουφίζει από την ψυχική ένταση και βοηθά να αντιμετωπίσει το άγχος που συμβαίνει όταν ένα άτομο κόψει το κάπνισμα.

Τοπική εφαρμογή

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτό το έλαιο σε μέτριες ποσότητες ή να το ανακατεύετε με βασικό λάδι, καθώς προκαλεί έντονη αίσθηση της θερμοκρασίας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως λάδι μασάζ για να χαλαρώσετε τους μύες. Οι ισχυρές σπασμολυτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες αυτού του αιθέριου ελαίου ανακουφίζουν επίσης τους μυϊκούς σπασμούς.
Επιπλέον, εξαλείφει την περίσσεια ουρικού οξέος, μειώνοντας έτσι τα συμπτώματα της ουρικής αρθρίτιδας, της χρόνιας αρθρίτιδας και του ρευματισμού.

Εσωτερική εφαρμογή

Η εσωτερική χρήση του αιθέριου ελαίου μαύρου πιπεριού παρέχει στο σώμα ισχυρά αντιοξειδωτικά που ονομάζονται σεσκιτερπένια, τα οποία διεγείρουν την εφίδρωση και την ούρηση και καθαρίζουν έτσι το σώμα.

Βοηθά επίσης στην πέψη, διεγείρει την παραγωγή χολής και άλλων όξινων χυμών στο στομάχι, τα οποία καταστρέφουν εύκολα τα τρόφιμα.

Το αιθέριο έλαιο της μαύρης πιπεριάς είναι χρήσιμο τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό, οπότε από σήμερα αρχίζουμε να

Αντωνία Σουπράτζνα Πράνα

Zoroaster-Progressor-Healer

Kosmoenergetika

Σύμβουλος Αρωμαθεραπείας DoTERRA
& Κινέζικης Ιατρικής & αλλων
ενεργό-πνευματικών θεραπειών